Välj rätt garageport

När man ska välja garageport finns det en hel del saker att tänka på. Det finns många olika typer av garagedörrar och det finns ett antal beslut du kommer att ställas inför. Olika typer av garagedörrar passar olika personer med olika behov olika bra. Stämmer något av nedanstående in på dig?

Du vill ha garaget som förråd, verkstad eller hobbyrum

För den vars högsta prioritet kanske inte är bilen, utan snarare vill ha garaget som ett hobbyrum eller ett förråd eller liknande, är den traditionella slagporten troligtvis det bästa. 

En traditionell slagport är en typ av garageport som inte stjäl något utrymme från garaget. Alltså är det att föredra om man till exempel vill snickra eller förvara saker där inne. Samma argument kan användas även om du vill ha bilen däri – då vill man ju kanske också ha så mycket utrymme som möjligt. 

Dock är en slagport bättre anpassad för mycket gångtrafik då ena dörren enkelt kan ställas upp. Att åka in med bilen i slagport är i regel krångligare då det tar längre tid att öppna dörren. En slagport består av två dörrar, medan till exempel en takskjutsport endast består av en sektion som skjuts upp.

Du prioriterar bekvämlighet

För dig som prioriterar bekvämlighet bör du troligtvis välja en garageport som går att fjärrstyra. På det viset kan du ha kontrollen i bilen, och helt enkelt öppna garageporten inifrån utan att behöva kliva ur.

En av de typer av garageportar som är lätta att öppna är takskjutsporten. Takskjutsporten är ”enkel” att göra möjlig att styra med en fjärrkontroll. Till skillnad från slagporten består den endast av en sektion som relativt enkelt kan göras automatisk.

Något annat som gör den optimal för dig som prioriterar enkelheten är att den passar de allra flesta öppningar. De passar också mycket breda garageportar (upp till ca 6 m). I allmänhet lämpar de sig mycket väl för att installera automatisk öppning på.

Du prioriterar stil

Med dagens breda utbud av garageportar på marknaden finns det ingen anledning att begränsa sig gällande typen av garageport, även om man prioriterar utseendet. Det bästa är att hitta en typ av port du gillar (slagport, takskjutsport till exempel) och sedan botanisera bland utbudet.

Med största sannolikhet bör du hitta garageportar du gillar utseendet på, oavsett vilken typ av garageport det är.

Här kan du hitta inspiration: http://www.garageportarstockholm.se/.

12 May 2016