Om Sidan

Pettersson-bygg.se är tänkt att bli den självklara platsen på nätet när du söker information om bygg och byggföretag. Vi ger dig tips och guider för olika byggprojekt, vad som är bra att tänka på när du väljer ett byggföretag och hur du ser till att ditt bygge blir utfört enligt konstens alla regler.

Marknaden för byggföretag är minst sagt övermättad. Det är många som har insett att man kan tjäna rejält med pengar på ett byggföretag, särskilt om man anlitar utländsk arbetskraft som begär mindre betalt än svenska byggjobbare. Tyvärr betyder det att kvaliteten ibland blir lidande. Ett flertal byggföretag där ute är mer intresserade av att snabbt tjäna pengar än av att utföra ett bra jobb som kunden blir riktigt nöjd med. Vi ger dig tips på saker som kan vara bra att kolla för att undvika att råka ut för ett av dessa slarvande företag.

Ta hjälp av rätt byggföretag

Det är lätt hänt att man bara tittar på prislappen när man väljer byggfirma, men det är viktigt att även se till vilken kvalitet man får. Är du alltför snål riskerar du att sätta hela ditt hus i fara. Fusk med elektricitet eller i våtutrymmen kan kosta mer än vad du först anar. Det finns otaliga exempel på människor som har fått svåra skador i hela huset på grund av fusk. I somliga fall har de till och med fått riva sina hus.

Om man anlitar ett företag utan certifieringar och utan försäkring kan det vara så gott som omöjligt att själv få ersättning av sitt försäkringsbolag. Det som först ser ut som ett klipp kan visa sig bli en dyr mardröm. Använd våra guider för att hitta byggföretag som ger dig hög kvalitet till ett förhållandevis lågt pris. Det är detta gyllene tvärsnitt du vill söka efter när du letar byggföretag.

Använd våra checklistor för att sålla agnarna från vetet och hitta rätt samarbetspartners för dina byggprojekt.

Tips för hemmafixare

Vi ger även handfasta råd för dig som gillar att göra saker på egen hand. Duktiga hemmafixare klarar av många moment på egen hand. Sen kan du ta hjälp med de detaljer som du inte har rätt kompetens för eller som kräver särskild certifiering för att få arbeta med. Ett grundtips från vår sida är att alltid ta hjälp när det handlar om elektricitet och om VVS- och badrum. Här är det viktigt att alla installationer lever upp till gällande krav.

Vi hoppas att du uppskattar sidan och de artiklar vi delar här!