Välj en pålitlig snickare – inte en billig

ROT-avdraget har haft positiva effekter: många svenskar har fått råd förverkliga de drömmar de haft gällande inredning, tillbyggnader och nybyggnationer. Kortfattat så innebär ROT-avdraget att man som privatperson kan anlita till exempel en snickare för ett renoveringsprojekt hemma och därefter dra av upp till halva priset för jobbet på deklarationen; pengar som kommer i retur via skattsedeln. Det enda som behövs är att man först kollar så att man verkligen är berättigad att använda rot-avdraget och det är något som man enklast gör genom att logga in med sin bankdosa på Skatteverkets hemsida. Summan som gäller som tak är 50.000 kronor/år och person.

Där har vi rot-avdraget i stora drag och som man kan se är att avdraget både är generöst och att det även är väldigt lätt att använda då företaget man anlitat brukar åta sig att sköta allt pappersarbete. Att väldigt många privatpersoner använt sig av rot-avdraget i samband med byggnationer och renoveringar i sina hem är ett faktum och man kan främst peka på en stad där det använts lite mer frekvent än i andra – Stockholm – och att det tyvärr också är där som de stora problem med rot-avdraget visat sig. I Stockholm har man nämligen kunnat se att allt fler företag erbjuder sina tjänster, men där de sedan inte har kompetens nog att slutföra sina åtaganden.

Det här innebär att många personer som använt sig av snickeritjänster i dagsläget tvingas skörda frukterna av dennes arbete; frukter i form av fuskjobb som måste korrigeras. Det som ytterligare påverkar i Stockholm är att det finns ett enormt urval av snickare där – liksom andra yrken som omfattas av rot-avdraget – och att man som privatperson lätt kan förledas och frestas av att söka efter det billigaste priset.

Tips för att hitta en bra snickare i Stockholm

Rådet här är enkelt: gör det inte. Den billigaste priset hos en snickare är i många fall en klar indikation på vilken kvalitet denne håller och här råder vi således att man avstår. Priset för en snickare eller en annan typ av hantverkare är – tack vare rot-avdraget – ändå på en tillräckligt bra nivå för att man inte aktivt ska behöva jaga det lägsta priset i Stockholm. Men hur väljer man rätt snickare då? Det finns några tips och enklast blir det att förklara genom några punkter.

  • Att alltid se till att få några referenser och att ringa dessa är ett bra sätt att ta reda på dugligheten hos en snickare i Stockholm.
  • Garanti på jobbet. Se till att få inskrivet garanti i kontraktet och se till att det hela tiden dokumenteras kring de moment som rör projektet. Där har du en fördel om något skulle gå sönder och försäkringsbolaget behöver få uppgifter.
  • Det är inte fult att fråga efter ett sådant i dagens Stockholm – det är snarare en nödvändighet.
20 Apr 2017