Trädfällning i Nacka inget för en novis

Finns ett träd på tomten som skymmer solen, är gammalt eller riskerar att rasa ner på en byggnad? Isåfall kan det vara vist att boka in trädfällning i Nacka

Det hade vetat om det vid husköpet, men tiden hade gått och trädet de tänkt ta ner stod kvar. Nu hade det varnats för en stormig tid och både Ann och Erik hade insett att deras hus låg i farozonen. Nu var det dags att kontakta en arborist för att få bort det vackra men farliga trädet.

Företaget som skulle ta hand om jobbet skickade en arborist för att se över trädet. Ta reda på hur det skulle tas ner. Fanns det en byggnad i närheten, som det gjorde i det här fallet, riskerade man att trädet föll på byggnaden. För att undvika det fanns olika sätt att gå till väga.

Komplicerad trädfällning

För trädfällning behövde arbetslaget ta reda på vilken fallvinkel trädet hade, beakta hur högt det var osv. De behövde lyckligtvis inte bry sig om vägen som gick förbi huset, då den inte skulle påverkas. En av dem ringde ett samtal och sa att de gjorde en avancerad trädfällning i Nacka och behövde en kranbil.

De förklarade för paret att de bestämt sig för att ta ned trädet i sektioner, då det var väldigt högt och de annars kunde riskera huset. Genom att använda en kranbil kunde de börja med att ta av en bit av toppen sedan jobba sig nedåt. Virket skulle lämnas kvar och bli perfekt till den öppna spisen.

30 Jun 2022