Tjänster från mindre byggföretag

bygge

Byggföretag kan innebära företag som bygger extremt stora konstruktioner så som höghus och tunnlar men likväl de som bygger om badrum, sätter in dörrar och monterar fönster. Några vanliga tjänster som kan hittas hos ett mindre byggföretag är exempelvis dessa:

Badrumsrenovering – En klassisk tjänst som byggföretag erbjuder mot privatpersoner. Ofta har man all kompetens inom företaget så som plattsättare, snickare och elektriker. Men ibland kan det behövas extern kompetens. Det allra vanligaste är att badrumsrenovering sker på totalentreprenad vilket därmed innebär att företaget ordnar med allt – från planering och genomförande till fakturering.

Måleri – Måste man kontakta en målare för att få fasaden målad? Nej, du kan lika gärna vända dig till en flyttfirma. På de flesta byggföretag finns nämligen målare anställda då en rad byggprojekt innebär att ett målerijobb uppstår.

Elektriker – I likhet med att byggföretaget kan kontakts vid behov av målare går det att kontakta dem vid behov av en elektriker. Kom ihåg att en rad elektriska installationer inte får genomföras själv vilket innebär att du måste köpa in tjänsten om du inte har rätt certifiering.

Bygg och Snickeri – De flesta förknippas en byggfirma med byggande och renovering. Det är dessa man kontaktar för att få en attefallshus byggt på gården, om en terrass ska byggas eller om innerväggar behöver sättas upp för att skapa nya rum inomhus.

Byggfirma eller enskild hantverkare

Den stora skillnaden är att byggfirmor tar övergripande ansvar för ett helt projekt. Är det ett projekt där det behövs målare, elektriker och snickare kan du själv kontakta dessa tre olika yrkesgrupper – eller anlita en enda byggfirma som har all kompetens inom samma företag. Det som primärt skiljer är därmed bredden. De kan ta åt sig större projekt och tar sedan ansvaret för hela projektet utan att man som kund behöver oroa sig över vilka yrkesgrupper som behöver anlitas.

Med en större bredd blir det även enklare för kunden att anlita företaget i framtiden om man är nöjd med ett jobb som utförts. Kanske har en innervägg satts upp av en snickare från företaget och kunden känt sig mycket nöjd med arbete, service och bemötande. När det sedan behöver utföras en el-installation blir det självklart för personen att kontakta samma byggföretag. Det är uppskattat av kunden att kunna vända sig till samma företag oavsett vilken hjälp man behöver i hemmet.

5 Apr 2019