Tips inför badrumsrenoveringen

En badrumsrenovering är ett stort men ofta roligt också projekt. Det finns en hel del viktiga saker att tänka på så att man inte går vilse bland kakel och klinkers, och planeringen är A och O.

Att renovera ett badrum i Stockholm är ett stort och kostsamt projekt, men det är inte så ofta man behöver göra det. Det gäller att få kontroll över kostnaderna redan från start och börja med att lägga upp en budget. En budget gör det enklare när man sedan börjar leta efter inredning, kakel och klinkers. Utbudet är nämligen enormt och priserna varierar stort. Har man en budget vet man var man ska leta och kan snabbt avgöra vad som ska sorteras bort. Kanske väljer man att satsa mer pengar på ett lyxigt badkar och sparar in på annat, som att exempelvis välja ett enklare standardkakel? Fundera över vad som är viktigt och vad ni kan kompromissa med.

Tänk på att ni ska leva länge med badrummet

Rita en enkel skiss över badrummet med exempelvis toalettstol, tvättställ, dusch, badkar, bastu, tvättmaskin och kanske även förvaring? Ibland vill man också ändra på den nuvarande planeringen och kanske byta plats på toalett och tvättställ. Givetvis kostar detta extra men kanske det är värt det om planeringen blir bättre och mer praktisk? Fundera även på vilken stil ni vill att badrummet ska gå i och hämta gärna inspiration från inredningstidningar eller på nätet. I Stockholm finns det gott om butiker med kakel och inredning som man kan besöka för att få en känsla för de olika materialen. Att göra en inspirationstavla med färger, stilar och exempel på inredning kan underlätta. Tänk på att ni ska leva länge med färg, stil och material och helst inte hinna tröttna.

En byggfirma certifierad för våtrum

Badrummet är det rum i hemmet som man helst inte ska renovera själv. Därför bör man anlita en byggfirma specialiserad på badrumsrenovering. I en storstad som Stockholm är utbudet av hantverkare stort - likaså konkurrensen, vilket är en fördel för kunden. Det viktigaste att ta hänsyn till när man tar hjälp med badrumsrenoveringen är att företaget är certifierat för arbeten i våtrum och att de är försäkrade ifall något skulle gå fel. Ett professionellt byggföretag är också noga med att dokumentera sitt arbete och skriver protokoll på allt som görs och vilka material som används. Detta papper fungerar även som en extra försäkring om något skulle gå fel, vilket är en bra trygghet.

5 Aug 2020