Takmålning är ett billigt sätt att få nytt tak

Tak av plåt och betong behöver fräschas upp ungefär vart tionde år. Ett enkelt sätt att förnya intrycket och skydda den gamla ytan är att göra takmålning.

Takmålning görs inte bara för att det ska se snyggt ut. I processen med att måla taket ingår också rengöring och inspektion. Alla yttertak utsätts för hög belastning från väder och vind. De kan få skador från nedblåsta grenar och smuts. Plåttak kan angripas av rost och det kan växa mossa på utsatta delar.

När du ändå är igång och förnyar ditt tak kan du också passa på att byta färg på taket. Kanske har du målat om fasaden. Då skulle ny takfärg kunna göra bilden mer komplett och ge ett enhetligare intryck. Företag som arbetar med takmålning kan ge dig tips.

Takmålning är både till nytta och nöje

Funderar du på att förnya ditt tak är det bra att ta kontakt med ett företag som utför takmålning. De kommer till dig kostnadsfritt, för att inspektera det befintliga taket. Efter bedömningen får du en offert på arbetet. Skulle det finnas skador så åtgärdas dessa innan målningen påbörjas.

I samband med takmålningen får ditt tak ett nytt ytlager som ger det glans och lyster. Har du ett plåttak innebär målningen också att du får ett förnyat rostskydd. Därför blir takmålningen ett sätt att ge ditt tak ett längre liv. Detta gör också att husets värde ökar. Översyn av tak behöver göras minst vart tionde år. Då är du säker på att ditt tak står emot vädrets makter.

1 Mar 2023