Ta hjälp av en plattsättare för dina väggar

Beroende på vilket rum det är kan man behöva anpassa golvet och väggarna. Plattsättare är experter på kakel och klinker som passar i våtrum och badrum. Anlita en certifierad plattsättare.

Plattsättarens främsta arbetsplats är inomhus. Ofta arbetar de i rum där de sätter kakel, klinker, konstbetongplattor eller mosaik. Arbetet är stort och varierar från plats till plats. Ska man lägga in kakel eller klinker på golv och väggar passar det perfekt att anlita en plattsättare i Stockholm till det. Även vid nybyggen och ombyggnader tar man hjälp av plattsättare. Det händer även att de lägger golv och väggar inne på simhallar. En plattläggare är kunnig på sitt område och gör ett bra och snabbt jobb.

Små och stora jobb

När du beställer plattorna är det bra att ta till lite mer än vad som verkar behövas. Detta då det ofta blir lite spillbitar av dem. Cirka 10% blir spill efter att man skurit ut och monterat plattorna. Plattsättare tar sig an alla sorters jobb, vare sig de är stora eller små.

Du har även möjlighet till ROT-avdraget när du anlitar en plattsättare. För att få det måste de dock betala F-skatt. Det ger ett avdrag på 30% upp till 50 000 kronor. Många ger även garanti på sitt arbete. Valet av plattsättare är viktigt; det är kostsamt och man vill få arbetet bra direkt. Du hittar olika plattsättare när du söker på nätet. Kolla gärna in deras hemsidor samt ring några olika för att få en offert.

14 Jan 2021