Ta hand om ditt tak

Ditt tak skyddar ditt hem, och därför är det viktigt att det blir omhändertaget. En takläggare kan hjälpa dig att inspektera ditt tak eller att lägga ett nytt tak som håller under många år.

Ditt tak är en otroligt viktig del av ditt hem. Det är trots allt taket som skyddar hemmet mot alla extrema väder som regn, snö, stormar och även solen. Att inspektera taket är också viktigt, speciellt om det gäller ett hus med några år på nacken. Detta är inte alltid så enkelt att göra själv, och det kan istället vara bra att kontakta en professionell takläggare. En takläggare kan hjälpa dig med att inspektera ditt tak och att kontrollera att det inte finns några skador på det. Hen kan även hjälpa dig med rådgivning när det kommer till att lägga om taket och vad för sorts tak som kommer att passa just ditt hus.

Att hitta rätt takläggare

Det är självklart viktigt att hitta rätt takläggare för att få det bästa möjliga resultatet för ditt tak och hem. Det finns tyvärr idag många firmor som inte har rätt kunskap och inte levererar en hög kvalitet, men det är som tur är inte svårt att hitta en takläggare som kan hjälpa dig uppnå de bästa resultaten. Om du till exempel letar efter en takläggare i Borlänge kan du enkelt göra en snabb sökning online. Du kommer då att få upp olika förslag på takläggare samt möjlighet att kolla vad tidigare kunder har sagt om firmorna i fråga. Detta kommer hjälpa dig att göra rätt val när det kommer till att anställa en takläggare. Ett tips är också att be om offerter från några olika firmor. Alla professionella firmor bör erbjuda kostnadsfria offerter till sina potentiella kunder.

ROT-avdraget gäller för privatpersoner

Om du är en privatperson som är ute efter en takläggare så gäller även ROT-avdraget för tjänsterna så länge firman har F-skatt, så när du anställer en firma är det viktigt att du kollar upp detta för att bli beviljad. ROT-avdraget är ett 30 % avdrag på arbetskostnaden, så materialkostnaden kommer inte att ingå i detta. Många firmor drar redan av ROT-avdraget på deras första offert, men kontrollera alltid detta först. Du kan använda dig av ROT-avdraget varje år om du är husägare, betalar skatt och är över 18 år gammal. Det gäller för upp till 50 000 kronor per år och det gäller per person.

27 Sep 2020