Stamspolning avhjälper stopp i avloppet i Stockholm

Luktar det illa från avloppet eller bubblar det i diskhon? I så fall har ni början till ett avloppsstopp. Bästa sättet att avhjälpa stopp i avloppet i Stockholm är genom en stamspolning.

Stopp i avloppet beror på att fett, smuts, oönskade föremål och skräp fastnat i rören och täpper till dem. Ett avloppsstopp sliter också på rörstammarna och gör att livslängden förkortas. Men stopp i avloppet är också en av de vanligaste orsakerna till trasiga rör, vattenläckor och fuktskador. Det bästa är därför om man kan förebygga avloppsstopp helt, genom en regelbunden stamspolning.

En stamspolning är en liten kostnad jämfört med att reparera trasiga rör och åtgärda fuktskador, dessutom ökar rörstammarnas livslängd. Ungefär vart tredje till vart femte år brukar det vara lagom att spola rörstammarna. En regelbunden stamspolning höjer värdet på fastigheten och det kan vara bra att spara all dokumentation för att ha vid en eventuell framtida försäljning.

Hur går en stamspolning till?

En stamspolning går till på så vis att hett vatten sprutas in i rören under ett visst tryck. Men för att rörstammarna inte ska ta skada av trycket eller spolningen, måste den ske på rätt sätt efter ett noga uträknat schema anpassat efter fastigheten. När man beställer en stamspolning ska man därför vara noga med att välja ett erfaret företag men ordentliga försäkringar.

Både privatpersoner, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och förvaltningsbolag kan beställa en stamspolning. Ta in offerter från några olika företag och jämför priser. Som privatperson kan man också använda sig av rotavdraget på själva arbetskostnaden.

14 Sep 2021