Smidig elinstallation med hjälp av en elektriker

Är ni trötta på sladdkaos och grenuttag på golvet? Kanske belysningen i köket inte räcker till och ni drömmer om spottar över arbetsbänken? Även det lilla som ljusar upp ert hem är stort.

Det finns gott om elektriker som åtar sig att göra både små och stora elinstallationer och det behöver inte vara så kostsamt. Det är ganska så enkelt att dra nya eluttag så att man slipper grenuttag och förlängningssladdar. Även spottar och annan punktbelysning monteras snabbt i exempelvis badrum eller kök. Är det ett större elarbete som ska utföras kan det vara läge att förhandla om offerten innan arbetet påbörjas. Använder man sig dessutom av en auktoriserad elektriker så utfärdar hen alltid ett garantibevis på utfört arbetet där även de olika material som använts står med. Skulle sedan ett fel uppstå och försäkringsbolaget måste kopplas in är dokumentet en extra säkerhet för att få ersättning.

En elektriker kan fixa laddstolpen till den nya elbilen

En elinstallatör kan även hjälpa er med en laddstolpe till elbilen, lyktstolpar på uppfarten och större elinstallationer som nyinstallation av el i hus, lägga golvvärme och koppla upp smarta hem med kablar. Vill ni vara säkra på att er gamla elledningar i hemmet ännu håller måttet ska ni be om en elbesiktning. För att bättra på säkerheten kan det vara bra att också byta ut gamla centraler eller proppskåp mot nya elcentraler med automatiska säkringar och jordfelsbrytare. Detta minskar risken för personskador men också risken för brand som annars lätt kan uppstå. Den vanligaste orsaken till att brand uppstår i ett hem är på grund av gamla uttjänta elledningar.

Elsäkerhetsverket kan ge tips och rekommendationer

När man anlitar en elinstallatör är det viktigt att man väljer en som är behörig oavsett storlek på det arbete som ska utföras. Det är elsäkerhetsverket som utfärdar de certifieringar som en elektriker ska ha. Det är också bra om det finns goda referenser på tidigare uppdrag som elektrikern utfört. Ibland kan man även hitta recensioner på nätet. Det säkraste brukar vara att prata med vänner och bekanta om de kan rekommendera en elektriker som de använt. Självfallet kan man även vända sig till elsäkerhetsverket för att få tips och rekommendationer. Innan arbetet påbörjas ska man vara noga med att uppföra ett avtal som innefattar vilket arbete som ska utföras och hur lång tid det ska ta, samt hur mycket det ska kosta.

28 Mar 2020