Smarta pallställ för inredning av lagerlokaler

För förvaring och transport råder stark standardisering gällande dimensioner. Därmed är det också enkelt att hitta pallställ som är anpassade för lastpallar.

Att inreda en modern och funktionell lagerlokal behöver inte vara svårt. Det finns nämligen många smidiga och finurliga lösningar att ta till. Dessutom är det faktiskt så bra att väldig mycket är standardiserat. Faktum är att till och med dimensionerna på något så litet som ett flingpaket oftast ingår i standardiseringen.

Hur funkar det då? Jo, grunden är dimensionerna på en lastpall. En EU-pall av standarddimension är till exempel alltid 800 x 1200 mm. För att transportutrymmen ska utnyttjas på bästa sätt så ryms ett visst antal sådana lastpallar exakt inuti en transportcontainer. Och åt andra hållet så ryms ett visst antal lådor exakt på lastpallen, och ett visst antal flingpaket i lådorna. Det blir då inga onödiga utrymmen kvar där man fraktar luft.

Pallställ i olika varianter

Men hur påverkar detta inredningen av en lagerlokal då, kanske du frågar dig nu. Jo, smart nog så finns det pallställ som är anpassade för att inrymma lastpallar av standarddimensioner. Det förutsätter förstås att det gods som ska förvaras är lastat på lastpallar, men det är det allra vanligaste sättet att lasta.

Och även om pallställen har standarddimensioner så finns de i många varianter. Så det är sällan svårt att hitta ett pallställ som fungerar för just det som du ska förvara i ditt lager. Du kan ju också ha lite olika varianter för att täcka in alla behov.

9 Feb 2023