Slipade betonggolv – den senaste trenden i Stockholm

Vill man se vad som är det senaste inom golv, då ska man bege sig till en riktig storstad, vilket i svenskars fall betyder Stockholm. I Stockholm är man mån om sina golv, det gäller såväl golven på kontoret som golven därhemma. Men man är inte bara mån om att ta hand om golven, men vill också att golven ska se moderna och snygga ut. När det gäller golv finns det mycket man kan göra för att låta golven ta plats och ge karaktär åt et rum, om det så är golvet i det öppna kontorslandskapet som köksgolvet därhemma.

En trend som kommit starkt i Stockholm de senaste åren är gjutna betonggolv som slipas så de blir blanka och sedan ytbehandlas. Ett slipat och ytbehandlat betonggolv kan se både vackert och brutalt ut på samma gång, en spännande kontrast som också accentueras av att slipade och ytbehandlade betonggolv är förvånansvärt sköna att gå på.

Starkt, snyggt och tåligt

Att låta gjuta ett betonggolv är ett bra sätt att skaffa sig ett snyggt golv som håller i evighet. Betong är ett av våra starkaste material och som golv passar det utmärkt. Att slipa ett betonggolv gör att man får bort den yttersta så kallade gjuthuden och man får ett blankt och mycket varierat golv som kan få lite olika nyans beroende på hur det slipas.

Du bör alltid ta hjälp med professionell golvslipning i Stockholm, för det krävs kunskap och rätt teknik för att slipa ett betonggolv på bästa sätt. I Stockholm finns många firmor som erbjuder golvslipning av alla sorter, såväl trä- om betonggolv. En golvslipare kan även hjälpa dig att välja rätt ytbehandling.

Kombinera med golvvärme

Innan du låter gjuta ditt betonggolv, fundera några varv kring golvvärme. Golvvärme passar perfekt till betonggolv; man lägger helt enkelt ut värmeslingorna på armeringen och fyller på med betong. När betongen brunnit klart knäpper du bara på värmen och låter golvet värmas upp och bli ännu skönare att gå på. Ett varmt betonggolv i vardagsrummet gör att familjen kan gå barfota året runt.

Färgat betonggolv

Det finns pigment som kan bandas i betongen, och som ger ett betonggolv färg. Ett färgat och slipat betonggolv är det hetaste du kan ha under fötterna i Stockholm just nu. En midnattsblå nyans, eller varför inte en jordig brun ton som hjälper till att förankra kontorslokalen och koppla ihop det med de fjärran skogarna? Men ett färgat betonggolv passar lika bra hemma i hallen

Golvslipning i Stockholm

Vill du ha hjälp med att slipa ditt betonggolv är det lätt att få tag i bra golvslipning i Stockholm. De flesta golvslipare erbjuder slipning av alla typer av golv, inte bara trägolv. En golvslipare kan även hjälpa till med ytbehandling av ditt betonggolv, och vara behjälplig vid val av både ytbehandling och pigmentering av betongen.

golvslipning

4 Mar 2019