Skydd mot vind och väder

Säsongen för att sitta ute är inte lång i landet. Därför är det många som passar på att förlänga säsongen genom att glasa in sin balkong. Ett moment som finns i flera olika slags utföranden.

Med en balkonginglasning i Uppsala kan man skapa en balkong som går att vistas på mer än utan en inglasning. Det går att vara på balkongen tidigare på våren och senare på hösten. Men det brukar också finnas dagar under sommaren där man är glad om man har ett skydd mot vind och ösregn. En balkonginglasning gör också att balkongen har en användbarhet även under vintertid. Man kan låta balkongmöbler stå kvar och även använda balkongen till förvaring av annat som man önskar.

Ett extra rum

Om man vill glasa in sin balkong så finns det flera olika alternativ att välja bland. Det går att sätta upp skivor som inte går hela vägen upp. Ett sätt att få ett vindskydd men inget annat. Man kan välja ett glas som går hela vägen upp, men som inte har isolering i sig. Eller så väljer man en inglasning som även tar med sig isolering av väggar och golv i paketet. På det sättet bygger man sig ett extra rum i lägenheten. Ett rum som går att använda hela året till vardagsrum, bibliotek eller till och med sovrum. Den extra ytan kan vara billigare att glasa in än att skaffa sig en större lägenhet. Ett knep som många fastighetsbolag också kan ta till.

8 Jan 2021