Samverkansbalk för säkra byggprojekt

Högkvalitativ samverkansbalk är viktig för alla nya byggprojekt. Vi går i korthet genom vad man bör ha i åtanke när man ska bygga säkert med moderna stomsystem

Snart kommer det nya byggprojektet att ta sin början. Ni har fått tidsplanen och alla ritningar, så nu väntar ni bara på klartecken att få börja. Men ett av de första stegen på ett projekt är att man har ett stabilt stomsystem med en samverkansbalk som håller ihop hela bygget. Utan ett sådant kommer ert projekt inte att stå kvar speciellt länge, och det blir inte särskilt stabilt eller säkert. Men vem ska man vända sig till om man behöver en pålitlig samverkansbalk och vilken certifiering är det viktigt att titta efter när man bedömer dess kvalitet?

Om att hitta pålitlig och säker samverkansbalk

När man påbörjar ett nytt projekt, ska man alltid se till att man har ett stabilt stomsystem. En pålitlig samverkansbalk är A och O om man vill ha ett lyckat slutresultat. Vill ni vara säkra på att ni får ett system som verkligen håller måttet ska ni kontakta en leverantör av samverkansbalk innan ni sätter igång med ert projekt. Försäkra er om att balkarna har en certifiering som garanterar att de klarar både brandkrav och ljudkrav, samt tål den höga påfrestning som uppstår i ett bygge. För mer detaljerad data, ta kontakt med er lokala leverantör och låt dem hjälpa er ta fram rätt samverkansbalk till er och svara på alla era frågor kring detta.

30 Jul 2022