Sälj ditt kabelskrot och gör miljön en tjänst

Stopp! Släng inte den där kabeln. Kablar innehåller ofta ädla metaller som koppar. Att sälja sitt kabelskrot är bättre än att slänga det på tippen eller i soptunnan. Både för dig och miljön.

Det ser visserligen ut som om kabeln är gjord av plast. Men plasten är bara ett skyddande hölje. Inuti kabeln finns en hel mängd trådar som ofta är gjorda av den ädla metallen koppar. Och då tänker du kanske genast på allt du hört om koppartjuvar som härjar i landet. Något värde måste det alltså finnas i de här gamla sladdarna som ligger och skräpar. Det stämmer. Kabelskrot kan vara en riktigt lukrativ affär. Att sälja ditt kabelskrot istället för att slänga det kan ge dig ganska mycket klirr i kassan om du vänder dig till rätt köpare.

Sälj ditt kabelskrot till experter på återvinning

Det finns flera företag som riktat in sig på att köpa upp just gammalt kabelskrot. På sina anläggningar kan de sedan sortera plasten från metallen och återvinna delarna på rätt sätt. Förutom den ekonomiska vinningen finns det goda miljöskäl till att sälja sitt kabelskrot. Att återvinna metaller innebär att du hjälper till att sätta stopp på det slöseri av jordens naturresurser som pågått de senaste hundra åren. Även om du tycker att dina trasiga kablar bara är gammalt skräp är de inte alls det om du ser dem som en del av planetens naturtillgångar. Låt dem inte hamna på tippen. Ge ditt kabelskrot ett värdigt liv efter detta genom att sälja det.

 

 

18 Dec 2021