Säker trädfällning för alla på Värmdö

Vare sig man vill ha mindre lövskugga över uteplatsen eller försäkra sig om att den gamla eken inte knäcks och faller över huset, måste all trädfällning på Värmdö ske på ett säkert sätt.

Det är vanligt att man måste fälla träd när man ska fixa nytt. Men trädfällning kan också vara nödvändigt i en trädgård om ett träd växer sig så stort att grenarna skadar taket eller fasaden på huset. Eller om trädets rötter hotar att skada husgrunden eller rörledningarna. Man kan också behöva fälla sjuka och väldigt gamla träd som är försvagade. Detta för att inte riskera att de knäcks och skadar omgivningen runt omkring. När man fäller träd som står trångt till i trädgårdar, på innergårdar eller nära vägar och annan bebyggelse, använder man sig av en särskild teknik som heter sektionsfällning. Det betyder att man sågar ner trädet bit för bit och plockar ner de olika delarna för att inte riskera att varken människor eller intilliggande byggnader kommer till skada.

Rutavdraget gäller vid trädfällning

Mindre fruktträd kan man med bra verktyg och utrustning ofta klara att själv fälla. Men lite större träd måste man absolut få hjälp med. Det finns företag och arborister som är särskilt utbildade i trädfällning och som man kan anlita som privatperson, företag, fastighetsägare, bostadsrättsförening eller kommun. Tar man hjälp med trädfällning som privatperson kan man dessutom använda sig av rutavdraget. De flesta trädfällningsföretag kan även, mot en extra kostnad, hjälpa till med att transportera bort det avverkade materialet samt att fräsa bort stubben. Läs mer om trädfällning på denna sida: trädfällningvärmdö.nu

15 Feb 2022