Så säljer du dina lastpallar med lekande lätta steg

Som företag kan det vara lätt att samla på sig olika saker, och lastpallar är ofta en av dem. Men vad gör man när man inte längre har någon användning för dem? Lösningen är enkel - sälj dem till en uppköpare!

Varför sälja dina lastpallar?

Företag ändrar ofta inriktning eller får ändrade behov, vilket kan leda till att man inte längre har någon användning för lastpallarna på lagret. Genom att sälja dem istället för att slänga dem bidrar man till en bättre miljö och samtidigt får man ekonomisk fördel av försäljningen.

Vilka lastpallar kan man sälja?

Alla lastpallar som är av standardiserade mått går att sälja, oavsett om de är trasiga eller har skönhetsfel. Uppköparen lagar och renoverar lastpallarna innan de säljs vidare till nästa kund.

Hur mycket får man betalt?

Priset för dina lastpallar varierar beroende på kvalitet och kvantitet. När man kontaktar företaget som ska köpa lastpallarna är det bra att ha en uppskattning om hur många lastpallar och pallkragar som ska hämtas för att kunna ge en korrekt prisuppgift.

Hur säljer man sina lastpallar?

Att sälja dina lastpallar är enkelt. Företaget som köper dem ordnar med transporten och man behöver endast samla ihop dem på ett ställe och sedan boka en passande tid för upphämtning. Därefter får man en fraktsedel skickad till sig som man fyller i och lämnar till personen som sedan hämtar upp lastpallarna.

När uppköparen har hämtat dina lastpallar besiktigar och värderar de varje lastpall individuellt och skickar sedan en redovisning över utfallet. Pengarna betalas ut till företagskontot så fort processen är klar.

Att sälja dina lastpallar kan vara en smart lösning både för miljön och din plånbok. Genom att välja att sälja istället för att slänga bidrar man till en hållbar utveckling samtidigt som man får ekonomisk fördel av försäljningen.

För mer information kring lastpallar, gå till denna sida: säljalastpall.se

15 Jul 2023