Så hittar du ett företag som dränerar åt dig

Vår- och sommarsäsongen är verkligen inne nu. Med det kommer den stora renoveringssäsongen, och det är nu som det är dags för allehanda renoveringar, såsom ommålningar, fönsterreparationer och takomläggningar. Bäst är att ta en sak i taget och hålla huset i så gott skick det bara går. Om man lägger om tak ett år, kan nästa år ägnas åt att renovera fasaden. Nästa säsong kanske du vill slänga ut köket och renovera det och sedan lägga in ett nytt kök. Följande år kanske du behöver dränera ditt hus. Gör du på det sättet drunknar du inte i renoveringsarbete och det blir inte något som känns för stort och för svårt.

Gör inte dräneringsarbetet själv

Att renovera och lägga in nya rör är ett mycket stort projekt, som vi absolut råder från att ge sig på, på egen hand. Dels bör man kunna hantera en grävmaskin på rätt sätt så att man inte skadar huset, dels bör man veta hur man lägger dräneringsrör på så sätt att vattnet runt huset rinner åt rätt håll. Förutom det bör man ha kunskap om vilka material som passar sig bäst kring huset och som inte fuktskador det.

Bäst är att anlita ett professionellt företag som arbetar med dräneringar och som har rätta kunskaperna för dränering, rör och arbeten för att undvika fuktskador. För att motverka fuktskador på hus gäller det att veta hur vatten rinner och vilka vinklar som behövs för att vattnet ska rinna åt rätt håll. Man behöver ha kompetens om byggmaterial och vad som passar det enskilda huset bäst.

Så hittar du rätt dräneringsföretag

I Stockholm finns det ett antal (minst 24) företag som arbetar med dränering av hus. Eftersom Stockholm är staden med flest invånare är det inte så konstigt om flest hantverkare också finns där. Men det finns kompetent personal (förstås) på andra håll i landet, dock brukar den mesta kompetensen samlas i landets största städer. Att bo i någon av storstäderna är en klar fördel om man vill anlita en kunnig och kompetent hantverkare. Känner du inte någon som kan komma och utföra dräneringen i Stockholm åt dig, kan du ju alltid googla dränering Stockholm så bör du få förslag på fler duktiga sådana företag. Be sedan om referenser och offert. Kommer de då på kostnadsfritt hembesök innan de kan ge dig en så exakt offert som möjligt är det ett företag du kan lita på som gör ett ordentligt arbete.

16 May 2018