Ring en målare i Solna vid tapetsering – inte en tapetserare

Det är ett vanligt missförstånd att tro att det är tapetserare som sätter upp tapeter på väggarna. För det jobbet behöver du en målare i Solna kort och gott.

Behöver din lägenhet i Solna tapetseras om? Gör inte det vanliga misstaget att googla på nätet efter en tapetserare. Denne kan nämligen inte hjälpa dig. Eller jo, en tapetserare skulle nog i sig kunna hjälpa dig med tapetsering. Men det skulle vara som att be en snickare eller rörmokare att göra det.

En tapetserare jobbar med drapering av tyger i första hand. Den vanligaste arbetsuppgiften en tapetserare har är att klä om möbler med nya tyger. Så har du några stolar du vill ha nytt tyg på, då är det tapetseraren du ringer. För tapetsering ringer du målaren.

Målaren fixar upp dina tapeter på nolltid

Det kan tyckas märkligt att det heter tapetserare när denne inte gör tapetsering. Men i grunden handlar det om hur betydelsen av ord ändras över tid. Går vi tillräckligt långt tillbaka i tiden var tapeter väggdekorationer i tyg. Därmed var det naturligt att tapetseraren applicerade dessa. Med åren ändrades dock materialet till papper och vinyl, varför det passade bättre att en målare skötte den biten.

När du därför behöver hjälp med att tapetsera din lägenhet i Solna så ringer du helt enkelt en målare i Solna. Denne vet hur man får upp våderna utan att kladda samt hur mönsterpassning fixas utan att man blir sjösjuk när man tittar på sina väggar. Läs mer om målare på denna hemsida: målaresolna.biz

28 Mar 2022