Rätt delar i rätt tid

Icke fungerande maskiner betyder icke fungerande arbeten. Alla som varit i den situationen vet hur det är. Frustration och stress. Snabbt drabbas andra delar av verksamheten av krångel.

I dagens samhälle fungerar det inte att vara tvungen att försena leveranser av skäl som kunnat gå att undvika. Förseningar ger kunderna problem och dig själv än större problem. Traverskranar är dyra investeringar som inte bör stå stilla. De ska arbeta och köras och hållas igång. Förlorad tid kommer inte tillbaka.

Det är inte rimligt att ha ett lager av alla upptänkliga reservdelar hemma, men det är rimligt att ha en leverantör som ser till att du får det du behöver snabbt. Din leverantör och du behöver vara ett team.

Ett givande samarbete

En traverskran utan lyftkrok kan lika väl vara inställd i ett förråd – där gör den lika mycket nytta. Många delar slits fortare än själva maskinen i stort och behöver bytas ut med jämna mellanrum. Det brukar fungera att ha ett mindre lager med de reservdelar ni vet av erfarenhet behöver bytas då och då.

Sen händer det olyckor ibland och saker går sönder av orsaker man inte kan rå över. Då är samarbetet med din leverantör av reservdelar A och O. En kompetent och bra leverantör har ett gott urval av delar, original eller andra kvalitetsmärken som passar din traverskran. Det som behövs mindre ofta kan de snabbt skaffa fram.

De allra flesta har inte tid och råd att vänta länge, så se till att välja rätt leverantör av reservdelar.

2 May 2021