Professionell golvslipning är ett bra val

Har du bestämt dig för att genomföra en golvslipning i ditt hem? Bra! En golvslipning är något som i många fall är betydligt bättre jämfört med att helt byta golven och också något som rekommenderas – speciellt om det handlar om ett äldre golv. Det vill säga; kan man genom en golvslipning rädda ett äldre golv så får man också ett betydligt bättre resultat och detta då det i många fall handlar om ett rent hantverk som man inte får av dagens modeller.

En våning på exempelvis Östermalm i Stockholm har ofta ett golv med anor från 1800-talet och att riva ut detta är att i det närmaste spotta på historien. Därför bör man nästan alltid kontakta en golvläggare innan man tar ett beslut kring att byta golv – går det att genomföra en golvslipning så är det att föredra.

Vi ställde en fråga i början av texten och denna tänkte vi bygga på litegrann: vem genomför din golvslipning? Nästa steg är nämligen detta och tyvärr så räcker många upp sin hand här och svarar att de tänkt sig att slipa golvet på egen hand. Något vi starkt avråder. Det är svårt att slipa golvet och det finns alltid en risk att man ”tar för mycket” och därmed förstör golvet i fråga. Därför så rekommenderas alltid att man anlitar en golvläggare för en golvslipning och detta då resultatet – naturligtvis – nästan alltid blir bättre och där det dessutom inte kostar så mycket pengar.

Visst; det kostar naturligtvis pengar – men i förhållande till vilka kostnader som följer med om man på egen ska genomföra en golvslipning så är summan i sammanhanget ganska överkomlig. Det vill säga – ska du slipa ditt golv i Stockholm så måste du dels hyra en maskin (något som är ganska dyrt) och dels så måste du även hyra presenningar och andra saker som kan täcka dina möbler.

En golvslipning tar tid

Tiden ska heller inte underskattas i detta. För att genomföra en golvslipning så krävs det noggrannhet och det kräver att man avsätter mycket tid – speciellt som lekman – och denna tid är det inte många som har. Risken är att man tvingas stycka upp sin golvslipning i Stockholm i flera omgångar och därmed förlänga hyran av maskiner till ett högre pris.

Nej, se till att direkt kontakta en golvläggare för din golvslipning och betala den summa som denna begär. Det tjänar du på i längden och ett tips här är att du dels jämför priserna och tar in offerter från flera företag i Stockholm som erbjuder tjänsten samt att du använder ditt rot-avdrag då du väl anlitar något av dessa.

Här kan du läsa mer om golvslipning: www.golvläggarestockholm.net/golvslipning-stockholm.

8 Feb 2017