Positiv utveckling för markiser

Då man tänker solskydd så är ofta den första tanken att persienner är det bästa – och enda! – alternativet. Riktigt så är det inte. Visst, persienner har flertalet positiva sidor och är fortfarande bäst lämpad som solskydd i lägenheter. Men, man glömmer lätt bort att persienner även har negativa sidor och att dessa är ganska stora. De går lätt sönder; har du någon gång försökt laga en trasig persienn så vet du vilket projekt det är. Att sitta där med en minimal synål, en tändare och förstoringsglas för att försöka trä tråden genom öglorna – det är helt enkelt inte speciellt enkelt.

En annan negativ aspekt är att man minimerar insynen med persienner – men man minimerar även utsikten. Du kan således dra ner dina persienner för att grannarna ska stängas ute; men du får även räkna med att du själv inte kommer att kunna se ut. Där har vi de negativa sidorna med detta typ av solskydd och vi tänkte genom detta visa att man kanske ska välja ett annat alternativ – ett något bespottat sådant som går under namnet markiser.

Varför är då markiser bespottade och varför väljer du per automatik bort detta som solskydd till ditt hus i exempelvis Stockholm? Förmodligen har du dessa punkter som skäl:

  • Markiser är dyra. Visst, markiser är ite gratis – men de har blivit billigare och på köpet så får du också en chans att förbättra exteriören på ditt hus i Stockholm.
  • Markiser klarar inte vädret. Ett påstående som för några år sedan varit sant – men som inte stämmer i dagsläget. Dagens markiser är anpassade efter vårt klimat och klarar både blåst, sol, snö och regn. Här har stora genombrott gjorts och att du exempelvis kan ha en större terassmarkis utfälld trots att det regnar – det tycker vi är väldigt talande och extremt tilltalande.
  • Markiser är svåra att montera. Ja, det stämmer – men å andra sidan så finns det hjälp att tillgå. Många återförsäljare av markiser bakar in monteringen och installationen i priset.

Där kan vi alltså visa att markiser idag är bättre än någonsin. Här ska vi även tillägga att det under senare år kommit fram en modell som på sikt kanske kan komma att ersätta persiennen som det givna valet i lägenheter. Detta i form av vertikalmarkiser; en markis som fästs på utsidan av fastigheten och som styrs inifrån. Den fungerar på samma sätt som en persienn, men den sitter utanpå fönstret.

Vad är då så speciellt med detta? Jo, att denna markis är gjort av väv; något som innebär att insynen tas bort – men att du fortfarande kan se ut. Jobbar du exempelvis hemifrån din lägenhet i Stockholm så kan denna vertikalmarkis förhindra att grannarna ser dig; men du kan fortfarande titta ut och slippa den där känslan av instängdhet som persienner ofta för med sig.

 Läs mer på http://www.markisstockholm.nu/.

14 Oct 2017