Papptak passar både äldre och moderna hus i Göteborg

Papptakets låga vikt och förmåga att kunna leda bort regnvatten gör att det passar alla typer av byggnader i Göteborg. Takpapp är dessutom relativt billigt och går snabbt att lägga.

Till skillnad från andra takmaterial går det att lägga takpapp på alla typer av tak, oavsett lutning. Det är också ett av få material som går att lägga på helt platta tak. Takpapp är också stilrent och passar lika bra på äldre byggnader som på nya arkitektritade villor. Nuförtiden finns det även takpapp i andra färger än svart som exempelvis tegelrött och grönt.

Att lägga ett papptak är billigt, jämfört med andra tak, även då det kommer till arbetskostnaden. Mindre tak som på lekstugan eller redskapsboden klarar man också ofta själv att lägga. Men för villan eller för tak med genomföringar, skorsten eller takfönster, gör man bäst i att anlita en riktig takläggare för att säkerställa att taket håller tätt.

Hur mycket kostar ett papptak?

Hur mycket det kostar att lägga ett papptak beror på ytan och arbetstiden. Ett tak med många genomföringar eller takfönster kräver också lite mer arbete för att säkerställa att skarvarna blir rätt och blir då lite dyrare.

Men man ska inte glömma att man också kan använda sig av rot-avdraget och dra av en del av arbetskostnaden. För att få ett papptak som står emot både sol, regn, snö och blåst måste man använda sig av bra material. Välj därför en takläggare som arbetar med material av hög kvalitet. Läs mer om papptak på denna webbsida: papptakgöteborg.se/

10 Aug 2021