Om man vill bli målare

Hur jobbar en målare? Vilken typ av arbetsuppgifter kan man få som målare? Vilka personlighetsdrag bör man ha för att bli en bra målare? Hur gör man om man gärna vill utbilda sig till målare?

För att kunna bli en bra målare bör man ha en stor portion av tålamod och noggrannhet med både stora och små detaljer. Samtidigt måste man ha en högre växel för att kunna arbeta snabbt med stora penseldrag när väl ytskiktet ska föras på. Det är också ett yrke där man ibland får stå i lite konstiga kroppsställningar och bära tunga färghinkar. Det gör att man bör ha en god fysik.

Stor variation i vardagen

Utbildningen till målare sker inom gymnasiet eller yrkeshögskolans regi. När man kommer ut och ska söka arbete så finns det både stora och små företag att söka till. Det finns även de som har specialiserat sig inom någon viss gren av måleri eller inom en viss typ av färg. Det som är gemensamt för alla är att det är ett mycket varierande arbete där man får träffa många olika typer av uppdragsgivare och platser. Man kan få måla ett tak, måla om en fasad, måla ett kök, golv, väggar, innertak eller liknande. Det kan vara ett staket eller plank som behöver färg. Det kan också vara något annat projekt inom exempelvis industrin. Däremot använder man andra typer av verktyg och färger inom industrimåleri. Man kan självklart ändra riktning om någon särskild inriktning skulle fånga ens intresse. Läs mer om måleri på denna webbsida: https://www.målaretyresö.se 

20 Nov 2020