När du funderar på att bygga nytt

Om du bor i Stockholm och funderar på att bygga nytt hus, är priset på marken bland det första som man får ta ställnign till. Det är inte helt ovanligt att det kostar kring 30-35.000 kronor per kvadratmeter. Till det kostar det även en hel del att bygga ett hus. Beroende på hur stort hus du har tänkt dig bygga, kommer prislappen att vara. Ju större, desto mer kommer det att kosta.

Anlita ett byggföretag för husbygget

Det allra bästa om du vill bygga ett nytt hus i Stockholm är att anlita det bästa byggföretaget som du kan hitta i Stockholm. Här finns det en hel uppsjö av byggföretag som gärna gör det åt dig. Det finns allt från de stora byggarna som PEAB, Skanska, JM Bygg och de riktigt stora byggföretagen, som enbart vill åta sig riktigt stora byggprojekt. Sedan finns det mindre och mer servicevänliga byggföretag i Stockholm som kan tänka sig bygga hela huset och åtar sig totalentreprenad, eller som kan tänka sig att åta sig en del av det. Här kommer det an hur du som ska bygga det nya huset vill göra.

Så är det att anlita byggföretag för totalentreprenad

Om du väljer ett byggföretag som arbetar med totalentreprenad får du ett företag som tar ansvar för hela bygget. Du får en enda kontaktperson som informerar dig om hur bygget går. Du behöver i princip inte oroa dig över bygget eller behöver inte ha något ansvar. Inte mer än viliken färg som du vill ha på huset, på tapeterna och vilka slags blandare som du vill ha. Du får göra de trevliga valen och bestämma inredning och sådant som inte har med själva bygget att göra.

Så är det att välja olika entreprenader

Väljer du att anlita flera olika byggföretag som tar på sig en delentreprenad, så är det du som fungera som byggherre. Du bestämmer när de olika byggföretagen ska komma in i bygget. Vilka olika hantverkare som ska komma in och göra sin del av husbygget. Det innebär att murarna kommer vid en viss tidpunkt, snickrarna, målarna och elektrikerna när det andra är färdigt. Det är du som har byggschemat och måste följa upp vad var och en av dem har gjort. Du måste ta ställning till hur de andra har gjort sina respektive arbeten. Du är motorn i bygget och ser till att alla delar blir gjorda och det är du som har ansvaret för hela husbygget. 

15 Feb 2019