När du behöver en golvläggare

När golvet börjar bli slitet och trist är det dags för en grundlig uppfräschning. Man har då två val; antingen att lägga ett nytt golv eller att slipa och eller ytbehandla det befintliga golvet. Det är självklart beroende på hur slitet golvet är och den egna budgeten. Det är såklart billigare att renovera ett golv än att köpa ett nytt och exklusivt golv. 

Det bästa är att låta göra en grundlig besiktning av det gamla golvet av en golvexpert. Då får man svart på vitt vilken eller vilka åtgärder som du har att välja på. Är golvet i bra skick i övrigt kan man både slipa om golvet eller kanske räcker det att göra någon passande ytbehandling.

Golvslipning är billigt 

Att lägga ett nytt golv är både tidskrävande och kostar en hel del pengar. När det gäller trä- eller parkettgolv kan det vara betydligt mer ekonomiskt att göra en golvslipning. Att lägga ett nytt golv är ett stort och dyrt projekt, men resultatet av en korrekt golvslipning och efterföljande ytbehandling kan vara svårt att skilja på mot ett nylagt golv. Resultatet blir hållbart och snyggt. Det går även med fördel att slipa om ett golv flera gånger förutsatt att golvet i övrigt är av god kvalitet. 

Miljövänligt alternativ

Man sparar dessutom stora resurser på att inte köpa ett nytt golv vilket är postivt mot miljön. Det går även betydligt fortare än att lägga ett nytt golv och det enda som behövs är slippapper, olja, vax eller liknande produkter för ytbehandligen.  

Om golvet har skadade områden är det enkelt att ta loss dessa stavar och ersätta dessa med nya. Vid massiva trägolv kan man också byta ut små eller stora områden, men då är det viktigt med en korrekt ytbehandling för att det ska bli samma färg och utseende som det övriga golvet.

ROT-avdrag

Eftersom en golvslipning endast innebär arbete och väldigt lite material är det perfekt att ta hjälp av ROT-avdraget eftersom det används på arbetskostnaden. ROT-avdraget ger dig en "rabatt" på 50 % vilket gör det mycket förmånligt. Det är också mycket enkelt att använda, golvfirman rapporterar in arbetskostnaden till skatteverket och det nya priset syns direkt på fakturan efter färdigt arbete.

Man kan dra av upp till 50 000 kr per år och per vuxen person i hushållet. Det räcker till för att slipa och ytbehandla stora golvytor. Självklart behöver man vara folkbokförd i Sverige för att kunna utnyttja ROT-avdraget. 

 

6 Sep 2019