När det regnar katter och hundar

Får du en stor pöl vid sidan om husväggen varje gång det regnar så är det dags att se över din dränering. En husgrund som står i vatten mår inte bra, så det är viktigt att snabbt göra något åt det.

På engelska finns det ett uttryck som översatt heter: när det regnar katter och hundar. Det betyder ungefär att det regnar väldigt mycket. Något som det ofta gör i staden som är känd bland annat för en viss fiktiv katt som saknade sin svans. Men fast det är ett ganska roligt uttryck, och en mycket trevlig katt som omskrivs, så vill du inte få vatten stående vid din husgrund. Det är något som ditt hus till och med kan börja må mycket dåligt av om det får fortsätta. Något måste alltså göras. Och det snabbt.

Få hjälp av proffs

Eftersom dräneringen är så pass viktig för ett hus bör du välja att anlita specialister på dränering i Uppsala när du ska få ordning på ditt hus och din tomt. De kan snabbt ta reda på vad det är som gör att din avrinning plötsligt inte fungerar som den ska. Och vidta åtgärder så att du kan få en avrinning som fungerar igen. Finns det något som du kan göra för att hjälpa till? Förutom att inte plantera träd nära din husgrund kan du vara noga med att se till att du håller fritt närmast husgrunden, och att du har ett fall från huset.

19 Apr 2021