Miljövänligast renovera fönster i stället för köpa nya

Vi ska ju alla agera och vara så miljövänliga vi bara kan. I de allra flesta fall är återanvändning nyckelordet när det kommer till att agera miljövänligt. Om vi alla inser vådan av att hela tiden slänga plastpåsar som skräpar ner i vår fina natur och hellre använder andra material för att förvara saker i, kan man tänka på fönster som samma sätt men i en mycket större dimension. Var ska vi förvara alla fönster som bara slängs? Alla inser att det är bättre att återanvända allt det som finns i ett fönster; glaset, träkarmen, fönsterbågen, handtag och lås, eller hur? Så varför inte bara renovera fönster ifall de ser slitna och tråkiga ut. Oftast är materialet i bättre skick än det ser ut att vara, bara man avlägsnar det som inte är bra material i fönstren.

Anlita någon som kan renovera fönster

Bor man i någon av landets storstäder är det inte svårt att hitta ett företag som är inriktat på att renovera fönster. Bara i Stockholm finns det över 60-tal företag som kan renovera fönster. Om man inte känner till någon bra hantverkare på rak arm, som man kan anlita för renovering av sina fönster, kan man googla fönsterrenovering Stockholm (och den som bor på annan ort skriver orten man bor på) i Googles sökfält. Då lär det kommer en hel del förslag på företag som arbetar med fönsterrenovering i Stockholm.

Be om offert och referenser av företagen

Då är det bara att ta kontakt med någon av dem som dyker upp. Be om offret och referenser så ser du lite grann vad företaget går för. När du tar kontakt och de dessutom ber om att få göra ett kostnadsfritt hembesök för att kika på dina fönster, är det ett företag som du kan lägga på minnet. Ger de dessutom garantier på sitt arbete eller de slags fönster som de monterar, kan du lita på att de i så fall gör ett bra jobb. Om de ger garantier, innebär det att de gör arbetet bra, och har de dessutom garantier på det material som de använder kan du lita på dem.

Byt samtidigt till energiglas då du renoverar dem

När du låter renovera dina fönster, kan du samtidigt be dem byta ut glaset i fönstret till energglas. Det innebär att du i så fall får fönster med glas som har en värmeisolerande yta. Fönsterglaset har en yta som släpper in värmen från solen men stänger inne inomhusvärmen. Det kan ge dig besparingar när det kommer till uppvärmningen av inomhusvärmen.

8 May 2018