Med rätt teknik och redskap kan man hålla rent på ett professionellt sätt

Vi är många som plågas av olika allergier. Vanligt förekommande är dammallergi eller allergi mot kvalster. Det finns ett par saker som vi kan göra för att undvika eller mildra besvären.

Allergi mot kvalster är egentligen den rätta benämningen av dammallergi. Den är en av våra vanligaste allergier och symptomen är liknande de vid pollenallergi. Nästäppa, rinnsnuva, astma och ögonbesvär. Det bästa man kan göra för att undvika problemet är att vädra och försöka hålla nere rumstemperaturen och luftfuktigheten samt att alltid tvätta sängkläder i 60 grader. Även på arbetsplatsen eller i offentliga lokaler kan man känna av allergier. Därför är det viktigt att det städas regelbundet och på rätt sätt. På senare år har användningen av heltäckningsmattor ökat då de har en ljuddämpande effekt i våra öppna kontorslandskap. Textila golv är svårare att rengöra och kräver därför en mer omfattande städning och med rätt typ av maskin.

Arbetsplatsen ska inte göra oss sjuka

Det är inte meningen att vår arbetsplats ska göra oss sjuka. En smutsig arbetsplats ger heller inget gott intryck och skapar otrivsel. Därför är det viktigt att se till att alla lokaler städas på bästa sätt och att ventilationen kontrolleras och underhålls regelbundet. Det finns speciella städmaskiner som när de rengör samtidigt suger in allt damm så att det inte yr runt och sprids i lokalerna. Man kan likna dem vid en slags superdammsugare. Dessa maskiner är ett måste på en arbetsplats som strävar efter en hälsosam arbetsmiljö. Det finns olika slags städmaskiner anpassade efter om det är mattor eller hårda golv som ska rengöras. Det finns till och med speciella maskiner för att rengöra rulltrappor.

Att hyra en städmaskin är bra på flera sätt

Även en bostadsrättsförening kan ha nytta av en städmaskin eller sopmaskin som de också kallas. Den kan enkelt göra det fint på uppfarten eller i föreningens gemensamma ytor. Ska man köpa in en professionell maskin ska man först fundera på vilken kapacitet som behövs eller vilken arbetsyta som ska städas. Idag finns det också ett stort utbud av professionella städmaskiner att hyra. En maskin kan kosta en del att köpa in och att hyra kan vara ett bättre alternativ. Då servas maskinerna också kontinuerligt och skulle någon gå sönder så repareras de och delar byts ut. Ett miljövänligare alternativ i vår slit och släng värld och lite som bytesekonomi.

25 Feb 2020