Mattläggare Stockholm - vilken lösning passar hos dig?

Mattläggare Stockholm - vilken lösning passar hos dig? Att välja ett nytt golv är inte helt enkelt. Golvet ska dels vara praktiskt och funktionellt, men dels även estetiskt tilltalande och äga en förmåga att göra bostaden mer trivsam och mer attraktiv. Genom att anlita en mattläggare i Stockholm så får du - utöver ett perfekt resultat - även ett bollplank att diskutera olika alternativ med. Något som definitivt kan behövas. Vad gäller golv så finns det nämligen ett gigantiskt urval.

Att välja ett golv är inte helt enkelt. Därför är det bra att ha en sakkunnig att diskutera frågan med innan man fattar ett beslut. En av frågorna som dyker upp handlar om funktion. Hur kommer olika golv att fungera i olika typer av rum? För många så blir denna fråga något man tänker på först i efterhand - och då är det inte sällan för sent. Här kan vi ge ett klassiskt exempel på där privatpersoner väljer en genomgående lösning i hela bostaden. Man vill ha ett trägolv som löper genom varje rum. Något som är snyggt och tilltalande för ögat - men också en lösning som kräver väldigt stor ansträngning för att hålla snygg över en längre tid.

I vissa rum kommer ett högre slitage. Det gör att exempelvis hallen kommer att slitas ut snabbare än golvet i ett vardagsrum: du drar in smuts, det kommer in grus, barnen har blöta kläder - golvet nöts ut. I hallen skulle en mattläggare i Stockholm istället rekommendera exempelvis plastmatta eller ett klinkersgolv: golv som står pall och som är lätta att städa.

Rådfråga din mattläggare i Stockholm

Badrummet är givetvis även det ett rum där extra hänsyn bör tas till fukt och vatten och där trägolv sällan är den bästa lösningen. Kort sagt: diskutera med den mattläggare i Stockholm du anlitar om vad du tänka på och vilka alternativa lösningar som finns.

Ser man till exempelvis plastmattor, vinyl- och linoleumgolv idag så handlar det om en milsvid skillnad mot hur det såg ut förr. Den tekniska utvecklingen har varit enorm och detta innebär snyggare lösningar som håller längre. Avfärda inte dessa alternativ utan att först ha undersökt dem närmare. Samma sak gäller ett annat bespottad golv i form av heltäckningsmattan.

En mattläggare i Stockholm hjälper dig med heltäckningsmattan

Heltäckningsmattan hade en period i strålkastarljuset under 80-talet och har sedan dess haft svårt att återkomma. Detta av förklarliga skäl. De heltäckningsmattor som fanns på marknaden då var inte alls särskilt bra. Dels så var de svåra att städa, dels så gav de statiskt elektricitet, dels så gick de sönder väldigt lätt och dels så tappade de också form av färg redan efter en viss tid. Ett dåligt rykte - men det är dags att tvätta bort detta.

Dagens heltäckningsmattor är överlägsna föregångarna och det handlar om perfekta lösningar att överväga i exempelvis sovrummet och i barnrum. En heltäckningsmatta ger en skön yta att sätta fötterna på, den dämpar ljud, den är mjuk att ramla på och den finns i hur många färger, mönster och texturer som helst. Genom att anlita en mattläggare i Stockholm för att lägga in en heltäckningsmatta så får du en lösning som är både snygg, funktionell och hållbar. Du får dessutom en garanti på både arbetet och på materialet. Ett bra val som du definitivt ska titta närmare på!

1 Mar 2022