Markarbete för en bra grund

Markarbeten behövs vid allt från husbyggen, vägbyggen, fiberdragning och dränering till mindre arbeten som att ta bort en sten från tomten. Rätt kompetens och maskiner är viktigt.

Äntligen så fann du den där drömtomten för att bygga nytt. Tomten ligger perfekt och priset var inte dåligt heller. Tomten såldes av ett försäkringsbolag, det hade funnits ett hus på tomten som brunnit och bara grunden fanns kvar.

Perfekt, ett bra pris och rätt läge för drömhuset, husgrunden som fanns kvar var ju perfekt att återanvända vid nybygget med. Visst är du lite spontan och från tanke till köp tog inte lång stund. Lite för spontant kanske men det var ju verkligen en perfekt tomt.

Det var inte en vanlig villatomt, rätt ensligt beläget i skogen med utsikt över en vacker sjö med fint fiskevatten dessutom. Själva tomten var sluttande ner mot sjön så du såg långt förbi sjön och det var några hundra meter till vattnet från den gamla husgrunden.

Äntligen dags att börja

Visst hade du tänkt att göra mycket själv men insåg rätt snabbt att grunden som fanns inte såg så lysande ut vid närmare inspektion. Det var faktiskt sprickor på en del ställen. Snickeri kan du ju men grunden behöver nog kollas närmare på.

Du kontaktar en firma för markarbete och efter kontroll så var det tyvärr som du misstänkte att grunden inte stod stabilt, den hade glidit ner och lutande ner mot sjön. Tråkigt att höra, men du fick iallafall bra hjälp att kunna bygga bra från början. Bara resten kvar då.

7 Jun 2021