Målare i Danderyd kan jobba med skuggor likt Rembrandt

Rembrandt var en mästare på att jobba med ljus och skuggor. Men även målare i Danderyd använder sig av ljus och skuggor för att göra ett perfekt måleriarbete.

Rembrandt Harmenszoon van Rijn var en holländsk konstnär som var otroligt skicklig på att jobba med ljus och skuggor. I ett av hans mest kända verk “Nattvakten” har han fulländat hur ljus och skuggor faller på människor på olika ställen i ett stort rum. Han var ytterst medveten om hur ljus och färger betedde sig olika på olika ställen i ett rum. Det samma kan en modern målare av idag ha i åtanke. Även en yrkesmålare som ska måla ett rum tänker igenom hur ljus från olika fönster faller in och vilken matthetsgrad och färgnyans som kan vara lämpligast för att rummet ska komma till sin rätt.

Målare i Danderyd kan det där med färgnyanser

Som lekman kan det vara svårt att ha koll på vilka färgnyanser som passar bäst i ett rum. Framförallt vet man inte säkert hur man ska överföra den bild man har i huvudet till verkligheten. Det är där en målare kan hjälpa till.

En bra målare erbjuder sig att komma ut och tillsammans gå igenom de rum du vill måla och de färger du önskar. Med hjälp av färgkartor och en stor yrkeskunskap kan målaren sedan komma med förslag på olika nyanser och olika färgegenskaper som skulle passa i de olika rummen. Med hjälp av en målare i Danderyd kan du få precis det hem du vill ha. Läs mer om att anlita en målare här: www.målaredanderyd.se

4 May 2022