Lekplatsutrustning behöver bytas ut med jämna mellanrum

Lekplatsutrustning kan bli gammal och skruttig. Då bör den bytas ut. Om du sitter i styrelsen för er BRF kan du ta ansvar för att det verkligen händer.

Enligt Konsumentverket sker det nästan 20 000 olyckor på svenska lekplatser varje år. En hisnande siffra! Särskilt med tanke på att det handlar om rapporterade olyckor. Mörkertalet är med största sannolikhet mycket stort. För visst har du också varit med om en hel del olyckor på lekplatser, som aldrig rapporterats någonstans?

Om du sitter i styrelsen för en bostadsrättsförening med lekplats på gården, är det du som ansvarar för att er lekplatsutrustning är säker att leka på. Eller, det är kanske inte du som personligen bär ansvaret om något går fel. Det är styrelsen eller föreningen i sig. Men det är du som är människan som har möjlighet att TA ansvaret för situationen.

Lekplatsutrustning ska säkerhetstestas

Gå ner på gården och ryck lite i er befintliga lekplatsutrustning. Känns den stabil? Kan du hitta några ställen som måste åtgärdas? Eller är det dags att köpa in helt ny utrustning till lekplatsen? Det finns många roliga produkter på marknaden som är perfekta för en lekplats på en innergård.

Många leverantörer sköter dessutom själva installationen av lekplatsutrustningen, så att du ska kunna känna dig helt trygg med att den installerats på rätt sätt. När det kommer till barns säkerhet vill du säkert inte kompromissa. Eller med deras lek. För självklart ska det vara roligt att leka även när säkerheten fått vara i fokus. Detta företag ser till att barnen får en rolig och trygg lekmiljö: lekplatsutrustning.com 

10 Aug 2022