Lätt hitta målare i Stockholm

Den som bor i Stockholm behöver inte leta länge för att hitta en professionell målare som kan hjälpa till med målningen av lägenheten, fasaden eller sommarstugan. I Stockholm jobbar många målare, både i egna firmor eller som anställda i ett större företag. Måleriyrket är populärt i Stockholm och varje år utexamineras ett hundratal nya målare som sedan börjar som lärlingar tills de är fullärda och kan ta anställning som professionella målare.

Fördelarna med att anlita målare

Det är alltid en fördel att anlita proffs när det kommer till målning. Målning och tapetsering är visserligen exempel på hantverk i hemmet man som lekman kan klara själv; man riskerar inte att orsaka skador och resultatet blir ofta hyfsat även om man slarvar lite eller inte riktigt vet hur man ska göra. Så bra är de moderna färgerna.

Men med en riktig målare får man ett perfekt resultat,och det är något som verkligen syns. Den professionelle målaren lägger stor vikt vid underarbetet, som tvättning, spackling och grundmålning, och ett bra underarbete syns alltid på resultatet. En annan fördel med att anlita en målare är att färgen blir billigare, eftersom målaren kan köpa den på företaget.

Stor konkurrens bra för dig som kund

Att det finns många målare i Stockholm leder förstås till stor konkurrens, vilket kan vara svårt för mindre måleriföretag, men gör det lätt för kunden. Bra målare har dock inga problem att få jobb, så det är verkligen ett yrke som ställer stora krav inte bara på yrkesskicklighet, utan även på att man är social, flexibel, lyhörd, ödmjuk och har en bra kondition.

För dig som kund är det naturligtvis bra att konkurrensen är stor, eftersom priserna pressas och det alltid finns en ledig målare att få tag i. Samtidigt kan det ibland vara lite svårt att veta vem man ska välja när utbudet är så stort. Ett bra tips är att söka på rekommendationssajter som till exempel reco.se, eller att Googla efter Målare Stockholm och läsa omdömen på Google reviews.

Vad kostar en målare i Stockholm?

Stockholm är ju generellt dyrare än resten av landet, men samtidigt gör den hårda konkurrensen att priserna håller sig nere. Snittpriset per timme för en målare i Stockholm ligger på mellan 500 och 600 kronor inklusive moms men innan rotavdrag. Om du anlitar en målare för jobb i ditt hem kan du således via ROT dra av 30% av arbetskostnaden. Samtidigt tillkommer kostnader du inte kan dra av, till exempel resekostnader samt kostnader för spackel och färg.

Du ska alltid be att få en offert där alla eventuella poster finns medräknande och som ligger så nära det verkliga slutpriset som möjligt. Kan du komma överens med målaren om ett fast pris är det ännu bättre. En bra målare kan uppskatta hur lång tid ett jobb kommer att ta och kan utan problem erbjuda ett fast pris. Det överenskomna priset kan komma att bli högre om något oförutsett inträffar, men målaren kan inte höja priset med mer än 15% jämfört med offerten.

En bra målare utmärker sig

När du anlitar en målare i Stockholm får du ett väl utfört arbete och dessutom en garanti på arbetet. Skulle det bli några problem har du två års reklamationsrätt. En bra målare lyssnar på dig som kund och känner sig inte klar med jobbet förrän du är nöjd och har godkänt resultatet. Det är så man tar sig upp i konkurrensen och blir en populär och ofta anlitad målare i Stockholm.

Här finns ett måleriföretag vi kan rekommendera: https://www.målarenstockholm.se.

17 Apr 2019