Laga betonggolv själv

Har du ett gjutet betonggolv hemma eller kanske en trapp och det uppstått en spricka så kan du laga den själv. Det du behöver är lagningsbruk eller betongspackel och några tips på vägen.

Du ser den där sprickan i det fina betonggolvet varje dag och tänker att nu får det vara nog och du vill inte se den mer. Detta är tecken på att det är dags att fixa sprickan och det kan du göra själv. Ge dig iväg till bygghandeln och handla vad som behövs. Berätta utförligt om ditt problem så att du får rätt produkter att laga sprickan med.

Du kommer troligen att få med dig lagningsspackel eller lagningsbruk hem. Rådfråga gärna personalen i bygghandeln eftersom olika lagningsmetoder kräver olika moment. Men en sak som nästan alltid krävs är att du vattnar ytan innan lagningen utförs annars kommer vatten från lagningen att sugas ur. Smeta ut betong i sprickan och se till så att det är jämnt och fint och se till att hålla lagningen fuktig under en veckas tid. För bästa resultat så kan det krävas en efterbehandling.

Laga betonggolv i professionella miljöer

För att laga betonggolv med större skador och i professionella miljöer så bör en firma anlitas. Det är också viktigt att ta reda på varför skadan uppstått annars blir lagningen bara en tillfällig lösning. En metod som används vid lagning av betong i professionella miljöer är injektering och då använder man sig av till exempel materialet polyuretan som sväller och lagar sprickor hur smidigt som helst.

12 Apr 2022