Köpa ett renoveringsobjekt i Nynäshamn

Ska du köpa ett nytt hus att göra om, precis så som du vill ha det? Det finns många bra platser att göra detta, men just Nynäshamn lockar många. Närheten till vattnet och småstadskänslan, samtidigt som det är nära till storstaden, är något som drar många hit. Nynäshamn är dessutom känt för sin hamn, så om man gillar båtar är det troligen en bra plats att välja.

Vilka hantverkare behöver du?

Hur mycket planerar du att göra själv? Och vilka hantverkare ska du anlita? Det är svårt att göra hela jobbet på egen hand. Speciellt eftersom rör och el är något man inte bör röra särskilt mycket om man inte har behörighet. Om man inte anlitar en rörmokare för att dra nya rör finns inte bara risken att jobbet blir dåligt gjort, utan också att du inte får någon ersättning från försäkringen ifall olyckan är framme. Detta eftersom försäkringsbolagen ofta kräver att dylika arbeten ska vara fackmannamässigt utförda för att pengar ska betalas ut.

Det här gäller inte bara rörmokare, utan också elektriker. Lägg därmed till att det kan vara rent livsfarligt att försöka dra el själv, utan förkunskaper. Det bör därför vara ett enkelt val att helt enkelt anlita en rörmokare eller en elektriker när det krävs. Nynäshamn, med sin storlek och sin närhet till Stockholm, har inte heller direkt några större brister i tjänsteutbudet. Du bör med enkelhet kunna hitta en rörmokare eller en elektriker med ganska kort varsel i Nynäshamn.

Läs mer här om rörmokare och VVS-service.

Sätt en rimlig budget

Att sätta en rimlig budget hjälper dig att prioritera. När du har räknat på allting kanske du märker att du hellre vill ha ett särskilt golvmaterial än till exempel marmorbänkar i köket. Innan man har allt på pränt är det svårt att veta om man behöver sålla bort någonting. Givetvis kan det också bli en positiv överraskning om du har räknat lågt. Kanske märker du att det finns ytterligare ett par tusenlappar att till exempel lägga på en bra rörmokare eller på köket.

Genom att inte betala för mycket kan du också vara mer säker på att du får tillbaka dina investeringar. De allra flesta som köper renoveringsobjekt gör det med viss åtanke att arbetet ska generera vinst – eller åtminstone gå jämnt ut – när det är dags för försäljning. Gör man ett bra jobb kommer bostaden sannolikt att stiga i värde en hel del, men det gäller också att man har betalat rätt pris för renoveringsobjektet.

22 Nov 2017