Konsten att köpa rätt fönster

Våndas du över vilka fönster du ska köpa? Är det svårt att välja? Du är inte ensam. Det finns så mycket att ta ställning till när det gäller fönster.

Att välja fönster kan vara som att befinna sig i en djungel. Här ska vi ta upp något om de olika typer som finns och annat som kan vara bra att känna till. Först och främst handlar det om huruvida du föredrar enkla eller dubbla fönster. Det är mycket sällan som man använder enkelglas, men vid en restaurering kan det hända att det behövs. Det vanligaste är tvåglas- eller treglasfönster. De gör att det blir isolerat och de håller både kyla och värme borta. Sedan handlar det om hur du vill att dina fönster ska vara upphängda. De kan exempelvis vara sidohängda. Skjutfönster eller glidfönster är andra alternativ.

Vad har vi egentligen våra fönster till?

Ett fönster kan vara vackert att se på. Det kan förhöja värdet på huset genom att ha en utformning som går i samma stil som resten av huset. Framför allt har det som uppgift att släppa in dagsljus. Samtidigt ger det dig en möjlighet att titta ut och se vad som händer utanför. Bor du med naturen inpå knuten kan du följa de olika årstidernas växlingar. Ett fönster behöver nuförtiden även uppfylla många krav. De ska vara både lufttäta och regntäta, men också barnsäkra. Samtidigt är det bra om de skyddar mot oväsen från utsidan. Ett bra fönster klarar alla de kraven. Läs mer om fönster på denna sida: https://www.villafonster.se/

27 May 2022