Hur ofta ska man måla om huset?

Har man en trävilla är det viktigt att måla om fasaden varje 10-15 år för att det ska se snyggt ut och tåla vädret. Vill du ha ett bra resultat är det bäst att anlita professionell hjälp.

Ett hus, oavsett om det är en hyresfastighet eller egen villa, behöver underhåll för att se snygg och fräsch ut. Men mest behövs det för att skydda utsidan mot vädret. Därför brukar man måla om fasaden var 10:e-15:e år. Gör man det på rätt sätt kommer färgen att hålla och man skyddar fastigheten.

Många tar vara på sommaren för att göra utvändiga målningsprojekt, eftersom värme och sol underlättar arbetet. Du gör bra i att kontakta en målare i Bromma som kan komma och måla åt dig. På det sättet sparar du tid och krafter, samtidigt som du kommer att få ett garanterat bättre resultat än om du målar själv.

Vilken färg passar bäst?

När du anlitar en målare kan du be om vägledning angående färg. De kan föreslå rätt färgtyp och även ge råd angående färgton om du känner dig osäker på vad som skulle passa. En målare är specialist på att behandla ytor. Det betyder att de även kan tapetsera eller utföra dekorativ väggmålning.

Det är ett yrke som kräver kreativitet och engagemang, och kan därför erbjuda innovativa lösningar till ditt hem. Försök att få ut så mycket som möjligt av projektet. Ska du måla om fasaden kan du passa på att förnya utseendet inomhus och måla om fönster, dörrar och snickerier också.

19 Mar 2021