Hur mycket kostar ett pooltak?

Om man behöver ett pooltak – och det gör man verkligen – till sitt hus så kan man säga att priserna varierar och beror helt på vilken sorts modell du vill ha, vilken pool du har samt hur mycket du kan tänka dig att betala för ett pooltak. Det finns nämligen modeller av pooltak som sträcker sig från ren och skär lyx till de som är anpassade för människor med en lite mindre budget. Det är ju som med bilar, båtar och annat – vill man ha en lyxig variant, ja, då får man helt enkelt betala lite extra. Men därmed inte sagt att den med lite lägre pris inte skulle fungera – ett pooltak har ju samma funktion oavsett vilken sort som man nu än väljer att betala för. Det handlar ju i grund och botten om att på bästa sätt ta hand om sin pool och slippa en massa extrajobb som det för med sig. Här kan man se att ett pooltak är ett perfekt skydd mot exempelvis löv, skräp och annat som vinden för med sig men även under vinterhalvåret fyller ett pooltak en viktig funktion i och med att det skyddar mot snö. Och här kan man egentligen säga att det kan komma hur mycket snö som helst och att man ändå kan känna sig trygg med att det pooltak – oavsett budget – kommer att stå emot och inte rasa in. Man kan alltså i stort sätt ha en pool i Kiruna och ändå veta att denna pool kommer att bli förstörd bara för att det snöar.

Pooltak – skiljer sig funktionerna mellan olika modeller?

Men, som vi sa, ett pooltak och vad man väljer att betala för det är en sak som man får besluta om själv. Vi kan dock generellt säga att ett pooltak kan kosta alltifrån 10.000 kronor upp till 100.000 kronor – och där emellan finns det modeller som landar på i stort sätt vad som helst. Du kan få ett pooltak för 15 – eller 45000 kronor och som vi nämnde innan så handlar det mesta egentligen om tycke och smak. Det är ju klart att den dyraste modellen av ett pooltak har fler funktioner och finesser än ett billigare och där kan vi återigen använda oss av bilar som motvikt. Köper du en Porsche så får du fler hästkrafter, fler små detaljer och en roligare åktur än vad du får om du väljer att köpa en begagnad Volvo med 30 år på nacken – men funktionen och målet med bilarna är densamma: att ta sig från punkt A till punkt B. Detsamma gäller alltså pooltak – att skydda sin pool och där spelar alltså inte priset någon större roll utan frågan är bara vilka extra tillval man vill ha på sitt pooltak.

Ytterligare fördelar med ett pooltak

Om man ser till andra fördelar – utöver skydd mot olika väder – så kan man direkt säga att ett pooltak kan skydda från att barn ramlar i och gör sig illa eller ännu värre. Det här gäller alltså oavsett vilken modell av pooltak man än väljer.

5 Oct 2017