Hur man renoverar sitt hem

När en ny säsong kommer kan man bli sugen på att göra nytt i sin lägenhet. Det kan vara något ljusare till våren eller mysigare till hösten. Här kommer tips på hur man kan renovera sin lägenhet.

En renovering kan innebära att man bara gör något smått eller att man river ut allt till grunden och bygger upp igen. Men när det gäller lägenheter så brukar det sällan vara mer än ytskikten som behöver renoveras. Det man först och främst måste kontrollera är ifall man får renovera och om man får göra just det som man önskar. Om man äger bostaden har man oftast mycket mer frihet, men även där finns det gränser. Man får exempelvis inte göra hål i väggar, tak eller golv utan att fråga.

Stort eller smått

Om man ska renovera lägenhet i Stockholm så kan det räcka med några burkar färg för att få ett helt nytt intryck och en ny lägenhet. Så det kanske inte behövs mer än så. Det kan även vara golvet som är boven, eller taket. En golvslipning med ny behandling eller ett målat tak, kan göra underverk även det. Därför ska man börja med att se på vad som är i bra skick och vad man kan behöva snygga till. Om något är trasigt eller slitet så blir det självklart prioritet. Även om absolut nummer ett är att se till att alla viktiga funktioner är intakta och utseendemässigt snygga, det vill säga framför allt kök och badrum.

21 Dec 2020