Hur man får ett nytt kök

Ett kök i en annan stil eller med andra funktioner. När man renoverar ett kök kan man få ett kök som liknar det man hade tidigare eller så gör man något helt nytt. Här kommer tips för nytt kök!

Vid en köksrenovering är det klokt att först och främst tänka igenom vad man gillar med det gamla köket och vad man kanske saknar. Om det går så är det klokt att låta alla maskiner och funktioner bli kvar på samma ställe. Åtminstone vatten, fläktutsug och avlopp. Det är de stora, tunga bitarna som kostar en hel del att flytta. Elen är däremot inte så besvärlig och dyr om man vill ha fler uttag, eller flytta de som finns.

Det gamla köket som mall

Genom att använda sig av det gamla köket som mall är det lättare att planera det nya. Ska köksbänken höjas eller sänkas? Behöver någon funktion flyttas för att få ett bättre flöde? Eller är det bara en uppfräschning som behövs?

Det finns flera knep för att få ett nytt kök till mycket rimliga pengar. Om man först och främst gör en ordentlig rengöring av köket så kan bara det hjälpa till. Laga delar som är sönder är nästa steg. Därefter kan man ge sig på att måla luckorna, väggar och tak. Byter man samtidigt ut knoppar, eller handtag, så kommer det i sig ge en enorm förändring av köket. Med en ny bänkskiva och nytt kakel blir köket som nytt igen. Här kan du hitta mer info om köksrenovering: https://www.köksrenoveringigöteborg.se

7 Jan 2021