Hur bra är takläggarna som är verksamma i Bromma?

Bromma som område är en ganska resursstark stadsdel, och om det fanns statistik som visade bruk av rotavdrag per stadsdel, är chansen stor att Bromma hade legat ganska högt upp. Det är helt enkelt ett område där husen inte sällan är stora, och där ägarna gärna anlitar hantverkare av olika slag för renovering och, eller ombyggnation. 

En av de hantverkargrupper som anlitas i hög grad är takläggare. Vi har tittat på stora recensionsplattformar och kundomdömen för att se hur nöjda de boende i Bromma är med sina takläggare. 

De flesta är nöjda

De flesta takläggare i Bromma har mycket goda betyg av sina kunder. Många kunder berömmer inte bara ett väl genomfört arbete, utan också ett trevligt och professionellt bemötande från takläggarna. Den första firman vi tittar på har 4,6 av 5 i betyg, och det är mycket få under som lämnat ett sämre betyg än en fyra. 

En av få som har gjort just det inledde visserligen recensionen med att bedöma firman. Det som dock sänkte betyget var att underentreprenörer hade anlitats utan att det informerats om på förhand. Här anser kunden att företaget kan bli tydligare. 

Den andra takläggaren vi kikar på har 4,5 av 5 i betyg, ett betyg som nästan är identiskt med den första firman. Även här är kunderna mycket nöjda och berömmer firman både för deras arbetskunskaper och deras sätt att bemöta dem som kunder. Precis som med andra firman får man leta ganska länge för att hitta ett kundomdöme som ger ett betyg som är sämre än 4 av 5. 

En som gett 3 av 5 säger att jobbet var ”okej” utfört, men satte det förhållandevis (men ändå godkända) betyget eftersom att det var väldigt många kontaktpersoner iblandande i arbetet. En annan som har gett 3 av 5 anser att det var ett litet ”blandat intryck” av dessa takläggare i Bromma den här gången. Anledningen är bland annat att materialbeställningen strulade och att arbetet dröjde ganska länge. 

Några firmor har lågt betyg

En takläggare vi hittar har visserligen inte sin bas i Bromma, men kan säkerligen genomföra arbete där eftersom de är verksamma i Stockholm. Betyget är 3,6 av 5 vilket får anses vara ganska lågt i jämförelse med de flesta andra på recensionsplattformen. Kunder anser bland annat att de inte har genomfört det arbete som det utlovat. Det ska dock nämnas att den här firman endast har ett tiotal recensioner, vilket är ganska få. För att få en någorlunda säker helhetsbild krävs fler omdömen än så.

13 Jul 2018