Hitta en bra arkitekt i Stockholm

Det går att bygga ett bra hus utan att ta hjälp av en arkitekt. Du kan till exempel välja att bygga ett så kallat kataloghus, en lösning som tillhandahålls av många husfabrikanter. Vanligtvis har en husfabrikant ett stort urval hus att välja bland, från väldigt billiga och kanske lite tråkiga hus, till mer exklusiva hus med stor boyta och fina kvalitetsmaterial. Att bygga ett kataloghus är så enkelt som att peka på det hus man vill ha, betala och sedan få huset byggt.

Även kataloghus är förstås ritade av arkitekter från början, men idén har varit att skapa hus utifrån vissa minsta gemensamma nämnare. Kataloghusen är byggda för att kunna uppföras snabbt och enkelt utifrån färdiga moduler. Vill du ha ett hus som är byggt helt och hållet utifrån dina önskemål och förutsättningar, samt de förhållanden som råder på tomten, så måste du anlita en arkitekt.

Det måste inte vara dyrt med arkitekt i Stockholm

Att anlita en arkitekt är inte fullt så dyrt som många tror. Visserligen ligger en arkitekts timpris i Stockholm ofta på över tusen kronor i timmen, men det går också att hitta arkitekter i Stockholm för halva det priset, om man är beredd att satsa på en lite mindre erfaren arkitekt, som kanske nyligen gått ut arkitektutbildningen. Det kan till och med vara bra att satsa på en sådan ung, hungrig arkitekt som vill visa vad hen går för, särskilt om man vill ha ett hus som sticker ut lite.

Verklighet av visioner

En arkitekts uppgift är att ge liv åt husbyggarens tankar om sitt drömhus. Därför är det viktigt, om du anlitar en arkitekt, att du inte är rädd för att verkligen berätta hur du vill ha det. Var inte rädd för att inte kunna de rätta tekniska termerna eller för att ha naiva idéer om huset, en duktig arkitekt kan överföra dina tankar och önskemål till verkliga förhållanden och berätta vad som är möjligt och inte. För en arkitekt är det alltid bra att veta så mycket som möjligt om de som ska bo i huset, hur deras liv ser ut och vad de tycker utgör ett bra boende.

Hitta rätt arkitekt

Vill du hitta en duktig arkitekt i Stockholm kan du söka på ”Stockholm arkitekt SAR”, så får du genast upp en rad träffar. Ring gärna upp kontoren och be att få prata med ansvarig arkitekt för att höra hur de kan hjälpa dig. Att anlita en arkitekt är ett stort steg och det är viktigt att det blir rätt från början. Känns det inte som att det klickar vid första kontakten är det antagligen bättre att leta vidare. När du däremot hittar någon du tycker verkar bra, be om att få ett möte där ni berättar lite om vad ni är ute efter. Kanske har du hittat den arkitekt i Stockholm som kan hjälpa er att få ert hus precis som ni vill ha det.

Läs mer om hur en arkitekt arbetar här: https://www.arkitektstockholm.biz/

 

28 Mar 2019