Har du kallt hus i Örebro?

Bor du i Örebro och har ett kallt hus? Det finns många bättre och sämre metoder som är bra för hus när det kommer till isolering i Örebro. Det finns bättre och sämre isoleringsmaterial att tillgå. De slags material som man kan rekommendera är de som är naturliga, förnybara och som är bra för människor och djur. Dessutom är de bra för huset. 

Positivt med miljövänliga isoleringsmaterial

Vi vill ju alla ha mer av miljövänliga byggmaterial. Liksom miljövänliga produkter som verkligen tar hänsyn till användningen, eller rent ut sagt slöseriet av jordens resurser. Vi behöver mer av förnyelsebar energi, förnybara material och både mer av återanvändning och återvinning av det som vi tar från jorden. Det kommer inte att vara i evighet, det tar slut och det är begränsat. När det kommer till våra villor här i Norden behöver vi bättre och mer isolering. Vi behöver mer isolering av våra hus. Våra hus i Norden riskerar fukt och kyla. Har de bättre isolering skonas de av både värmen och kylan.

Så bör man isolera 

När det kommer till rätta husbyggen och isolering av hus, gäller det att isolera på rätt sätt. Isolerar man på fel sätt riskerar man att bygga in fukten och problemen i stället för att se till att fukten och problemen försvinner. När man ska isolera är det viktigt att bygga med rätt slags fuktspärrar och ventiler, om inte riskerar man mögelbildning och skador på fastigheten. Här är det viktigt med professionella byggare som kan hjälpa till med rätt slags isolering av hus. Isolerar man med träfiber vet man att det är material som "andas" det vill säga som tar åt sig fukten men som släpper igenom den dit den hör hemma; utanför fastigheten.

Hellre energieffektivitet

På området finns det många fastigheter som inte är hållbara eller som byggs med energieffektiva metoder. Många byggare fuskar med både metoderna och materialen. Som resultat får man hem som både människor och djur mår dåligt i. Hem som inte håller och som man får ersätta med nya material för att man har fuskat med byggmetoderna tidigare, för att man har fuskat med materialen och använt sådant som inte är bra för fastigheterna. Gäller att hitta en kunnig och pålitlig leverantör när det kommer till hållbara material för bygget av huset. Många kommuner har också energideklarationer. Det innebär att man kräver av sina invånare att inte slösa med energin till onödig uppvärmning som bara försvinner ut på grund av för dåli isolering av villan i Örebro.

25 Mar 2019