Håll ditt trägolv snyggt

Har du ett riktigt trägolv hemma? Det är en skatt! Inte nog med att det är snyggt och skönt att gå på - det är nästan outslitligt också. Vackert även efter 10 år. Det behöver bara ses om emellanåt.

Det finns trägolv att köpa och lägga även idag, det är helt sant. Ett riktigt trägolv är lite bättre än alla andra golv. Det är tillverkat av förnybar råvara. Det innehåller inte kemikalier. Det tål att lekas på och levas med.

När tiden går slits alla typer av golv. Somliga åldras illa medan andra åldras med en skön värdighet. Gissa vilket som är fallet med trägolvet? Gissade du mogen skönhet har du rätt.

Ditt trägolv kommer att få repor och fläckar med åren. Det händer alla. Däremot behöver inte ett trägolv nödvändigtvis bytas när det börjar bli slitet. Det sannolika är att en golvslipning kan ta hand om problemet.

Golvslipning ger nytt liv

Du som bekymrar dig om ett trägolv som blivit fult ska ta kontakt med en golvfirma och få en offert på golvslipning. Det är utan tvekan ett jobb för en yrkesperson. Du kan nöja dig med att tömma rummet på möbler och annat. Sedan kommer de skickliga hantverkarna med maskiner och verktyg och slipar om golvet.

När golvet är slipat måste det rengöras noga och efter det får det en valfri ytbehandling. Något dygn efter det kan du flytta in dina pinaler igen - med möbeltassar på allting. Ditt golv är precis lika bra som när det var nylagt.

30 Jan 2021