Golvslipning förbättrar ditt golv

Det är populärt med trägolv. De är smidiga att ha, för när det börjar bli slitet krävs det inte att man byter ut hela golvet. Istället kan man utföra en golvslipning. Golvet blir då som nytt.

De flesta av oss gillar nya saker. Vi gillar att ha det fint och fräscht runt omkring oss. Det finns dock vissa saker som är enklare att förnya och hålla fräscha än andra. En gardin slänger man i tvätten, eller så köper man enkelt en ny. Vill man ha en ny byrå kan man antingen måla om eller bära ut den gamla och bära in en ny. Många tvekar dock när det är golvet som behöver förnyas. Att lägga ett helt nytt golv är ett stort projekt som är både dyrt och tar lång tid. Istället kan man många gånger välja att göra en golvslipning.

Vad är en golvslipning?

En golvslipning är precis som det låter, att man slipar golvet. Man får bort alla repor och eventuella sprickor. Ju djupare sprickan är desto djupare slipar man. Innan man börjar slipningen måste golvet vara helt rent från smuts och damm. Det är viktigt att golvslipningen blir jämn, i annat fall kommer golvet bli ojämnt, vilket kanske inte är ett önskvärt slutresultat. När man är klar med slipningen behandlar man golvet. Man behandlar det så det bättre klarar av att stå emot damm, fukt och annat. Man kan även lägga på en träfärg. Man kan göra detta själv, men har man inte kunskapen bör man ta hjälp av proffs. Läs mer om golvslipning på denna sida: https://www.golvslipningnacka.se/ 

19 Nov 2020