Går det att få ett bra resultat om du slipar golvet själv?

Vad skiljer egentligen professionell golvslipning från att göra det själv? Behöver kvalitén på golvslipningen vara sämre om du gör det själv kontra en firma. Inte alls nödvändigtvis.

I större städer som Malmö, Göteborg eller Stockholm kan du finna massor av företag som erbjuder golvslipning. Visst är det smidigt att anlita någon som erbjuder kvalitativ golvslipning i Stockholm. Det går snabbt, resultatet håller länge och du själv kan göra något roligare än att lägga åtskilliga timmar på golvet. Men om du brinner för att fixa hemma är det inte omöjligt att få ett bra resultat om du gör jobbet själv.

Hyra maskin eller slipa för hand?

Svaret är att det går snabbare med maskin. Du kommer säkert få slipa lite för hand även om du hyr maskin. Däremot kommer du klara av att arbeta smidigare med en maskin och har du många repor i golvet är maskinen ovärderlig. När du hyr maskin är det bra om du låter företaget gå igenom hur den fungerar. Dessutom får du gratis tips på vilka sandpapper du ska välja och hur du slipar rätt. En varning, laminatgolv går inte att slipa. Vare sig för hand eller med maskin.

När det kommer till att behandla trägolv finns det oändligt många varianter av lack och vax som ger den sista finishen. Ta dig tid att botanisera i olika butiker. Stockholm har massor av färgaffärer där du kan få inspiration. Det går att göra jobbet själv men det tar tid.

26 Apr 2021