Funktion och estetik är centralt vid en trapphusrenovering

En trapphusrenovering lämnar utrymme för att skapa ett hemtrevligt och härligt trapphus som de boende uppskattar. Även funktionen ska såklart stå i fokus.

Två saker är viktiga när man gör en trapphusrenovering. Det handlar först och främst om funktion – det ska vara smidigt att ta sig dit man vill. Men det handlar också om upplevelsen och känslan i trapphuset. Därför är också det estetiska viktigt och något man bör ta i beaktande när man planerar renoveringen.

Trapphuset är som en första hall för alla boende och besökare i huset. Det är det första intrycket när man kommer hem eller hälsar på någon. Ett mörkt och sunkigt trapphus är därför något som försämrar intrycket av lägenheterna, oavsett hur fräscht det är innanför lägenhetsdörrarna. Detta är viktigt att komma ihåg när man renoverar trapphuset.

Skapa ett hemtrevligt boende med en trapphusrenovering

För att trapphuset ska ge det intryck man eftersträvar är det viktigt att tänka igenom eventuella designval noggrant och hitta det bästa möjliga inom budgeten. Saker som skapar en trevlig upplevelse är ofta ljusa och inbjudande stilar. Det ska kännas mysigt att komma in genom dörren, men inte alltför mörkt.

Fokus ligger på att hitta lösningar som gör att varken funktionen eller budgeten bortprioriteras. Känns det svårt finns det såklart experter såsom www.storkhousing.se som kan hjälpa dig. De har full koll på vilken känsla trapphuset ska ha för att vara inbjudande, men de har också koll på vilka material som klarar av den slitning som sker i allmänna utrymmen som trapphuset.

1 Aug 2023