Förläng byggsäsongen med ett väderskydd

Det nordiska klimatet är ett ständigt problem för byggherrar. Kyla, regn och blåst gör att det blir svårt att få till ett effektivt byggande stora delar av året i Skandinavien.

Det sägs emellanåt att man alltid ska bygga när det är vackert väder, eller i alla fall uppehåll. Säg det till en erfaren byggare och du kommer säkert att mötas av ett skratt. I verkligheten så är det ju så att det inte skulle bli något byggt alls om man inte kunde bygga i regnigt, kallt eller blåsigt väder.

Vädret kan skapa problem

Kylan och blåsten är främst ett problem för byggarbetarna själva, arbetet bli svårare att genomföra när det friskar och händerna blir kalla stela när kylan går en bit under nollstrecket. Men dessa väderfaktorer påverkar inte bygget på lång sikt annat än i riktigt extrema fall. Men ett modernt och kvalitativt väderskydd kan definitivt förenkla och effektivisera arbetet på ett kyligt och blåsigt bygge. I dag går det att få tag på stabila och säkra skydd som tål hårda vindar och vill man ha bra isolering så är det också fullt möjligt. Möjligheter till uppvärmning i form av fläktar och smidiga, portabla element finns också. En bekväm arbetsmiljö i form av ett flexibelt är definitivt ett bra sätt att både förlänga byggsäsongen och effektivisera byggandet.

Regn kan ge fuktskador

Nederbörd kan ge mer djupgående problem på ett bygge. Här handlar det inte bara om arbetsmiljö, utan fukt kan även skapa stora problem om det kommer in i konstruktionen. Det går att bygga även under regniga förhållanden, men vill man säkra att det inte kommer in fukt i grunden eller väggarnas isolering så kan ett väderskydd vara en mycket bra investering. Inte minst då på höst och vår, då många byggen utförs och nederbörden ofta är som störst. Men även man vill förlänga byggsäsongen under vintertid så kan ett väderskydd vara en mycket bra investering för byggherren.

Särskilt viktigt är det att skydda trähus när regnet faller. Byggmaterialet tål visserligen fukten i luften, men regnvatten kan ge problem med fukt. Särskilt när det gäller prefabricerade hus kan det vara problematiskt vid montering, där gäller det inte att få in för mycket fukt.

Många varianter att välja på

I dag finns det gott om kvalitativa väderskydd av olika slag som kan skydda ditt bygge. Priset varierar, främst på hur länge du behöver skyddet. Det går också att välja vilken typ av skydd du behöver, ett helt tält eller bara ett väderskyddstak som monteras på en ställning.

Ett väderskydd är i vilket fall som helst ett bra sätt att förlänga säsongen för husbyggen och en allt mer växande marknad.

Läs mer om väderskydd här: www.väderskyddsverige.se.

8 Aug 2016